Продукти за баня

2011-09-24Картини, вдъхновени от Стивън Кинг

Ако сте от онези читатели, които разгръщаха през 80-те години списание „Дъга”, сигурно си спомняте Петър Станимиров. Любим артист не на едно, а на цели три поколения покрай неговите рисунки в цветното издание.

 

представя КОЛЕКЦИОНЕРСКИЯ АЛБУМ с картините, вдъхновени от СТИВЪН КИНГ.

 

От 21 септември 2011 в Софийската градска библиотека може да видите нови негови творби, вдъхновени от творчеството на Стивън Кинг.

 

Станимиров записа името си като издател и оформител на множество книги-игри в „Мега“, а след 2000 г. – като арт директор и концептуален дизайнер на компютърни игри.

 

 

Проектът „Петър Станимиров, вдъхновен от Стивън Кинг“ акцентира върху „Кинговия период” на художника и представя изложба от около 30 експоната – картини, нарисувани и обработени дигитално от Станимиров.

 

 

Някои от рисунките му са изключително разпознаваеми дори днес, други ще са изненада за публиката, тъй като са съвсем нови.

 

Датите на проекта не са случайни – откриването на изложбата ще е едно своеобразно празнуване на рождения ден на Кинг, а краят ще бъде напълно тематично белязан от деня Хелоуин – на Вси Светии.

 

Освен чрез картините, посетителите на изложбата ще могат да се потопят в света на кошмарите и съновиденията на Стивън Кинг и Петър Станимиров чрез разнообразни събития: безплатни прожекции на екранизации по произведения на Краля.

 

Филми ще се прожектират всеки четвъртък от месец октомври; през уикендите феновете на Кинг ще имат възможността да се срещнат с Петър Станимиров, както и с преводачи и издатели, чиято дейност е свързана с представянето на творчеството на Кинг у нас. Всеки посетител ще има шанс да спечели една от многото награди, специално подбрани от автора и организаторите.

 

Изложбата ще бъде съпроводена от издаването на луксозен двуезичен (на английски и български език) колекционерски албум с картините на Станимиров.

 

Експозицията може да се види до 31 октомври 2011.
 

Източник: Днес

представя творчеството на Стивън Кинг ТУК>>>.

 

============================================

 

 

 

 

 

 


Продукт на седмицата

 

Сайтът временно не работи.

 За неопределено време сайтът не осъществява търговска дейност.

Всичко за магнитните бури

                 

 Facebook стрийм - вижте тук