Продукти за баня

2011-06-08Хорхе Букай - отново в България! Представя новата си книга "Разказвай с мен"

На 08. юни 2011 Хорхе Букай пристигна в Пловдив.

 

 

"Има места, където се връщаш като у дома. За мен България е такова място".

 

Това каза аржентинецът Хорхе Букай на многобройните си почитатели.

узна, че известният писател обожава природата ни, хубавата храна и невероятните музикални ритми, но най-много се вълнува от срещата с българските си почитатели, защото смята, че няма по-голямо чудо за един писател от това да види очите , които го четат.

 

Хорхе Букай е аржентински писател, професионален психиатър и психотерапевт. Неговите книги са издадени на 37 езика по цял свят. Въпреки своята полулярност, Букай не възприема себе си като автор, нито пък като психиатър. Смята, че е терапевт, който пише.

 

-- Описвам се като професионален помагач, опитвам се да помагам на хората, за да се изцеляват сами. Вие сте най-добрите целители на себе си, затова, ако решите да не се лекувате, най-вероятно няма да успеете.

Хорхе Букай никога не губи оптимизма си, дори и в най-тежките моменти и вярва, че късметът е колкото даденост, толкова и нещо, за което трябва да се работи. На въпроса - защо след среща с него хората си тръгват усмихнати, той обяснява

 

-- Разказвам истории, с които се стремя да достигна детето във Вас, онова момченце или момиченце, което някога сте били и ако заговориш с обич това малко момченце или момиченце във Вас – нещо се случва. Мога ли сега да ви помоля да си спомните момиченцето във Вас, спомнете си моментите в училище, с приятелките ... ето , виждате ли как се усмихвате?

 

При посещението си в София аржентинският писател се срещна с Йорданка Фандъкова, която го дари с икона на Вяра, Надежда и Любов. В книгата на общината Букай написа:

“Един град не е само неговите сгради, градът - това са неговите хора, музиката му, мирисът и уханията, които се вдишват по улиците, засадените дървета по тротоарите и очите на хората, които минават по тях. Това са нещата, заради които обичам София и се надявам да се върна скоро”

 

Хорхе Букай обещава отново да пристигне в България догодина. Тогава се очаква на български да излезе книгата му „Пътят на сълзите", писана преди 15 години, която самият автор определя като най-дълбоката си творба, изследваща тъгата.

представя книгите на Хорхе Букай ТУК>>>


Продукт на седмицата

 

Сайтът временно не работи.

 За неопределено време сайтът не осъществява търговска дейност.

Всичко за магнитните бури

                 

 Facebook стрийм - вижте тук