Продукти за баня

2013-05-23Конкурс за пътепис - ВКЛЮЧЕТЕ СЕ!

Литературен конкурс по случай 150 години от рождението на Алеко Константинов

 
Мултимедийното списание “PublicRepublic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, организира от 24 май до 15 септември 2013 г. конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”.
 
Жури: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател, проф. д-р Кирил Топаловпроф. д-р Николай ЧернокожевЗдравка Евтимовад-р Дария КарапетковаОля СтояноваДрагомир Симеонов .

Първа награда — електронен четец.
Втора награда — две нощувки със закуска и вечеря в петзвездния хотел “Премиер” в Банско.
Трета награда — електронни книги на Милена КироваКристин Димитрова,Здравка ЕвтимоваЕлин Рахнев и Керана Ангелова от издателство Public Republic Publishing.
Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.
 
“Днес, 150 години след раждането на Алеко Константинов, си припомняме неговата страст да пътува, желанието му да опознава нови места и народи, да ги сравнява с българската действителност от края на ХІХ век.
 
Писателят обича природата и описва възторжено нейната красота, но в същото време с внимателен, понякога и безпощаден поглед преценява социалната обстановка и нравствеността на хората, заобиколени от нея, най-вече в големите градове.
 
Този конкурс на Public Republic се опитва да припомни и – доколкото е възможно – да възроди духа на Алековото наблюдение, способността да обичаш природата и хората, но в същото време да бъдеш наблюдателен към проблемите и конфликтите в техния начин на живот.
 
Обект на описание могат да бъдат различни места в България и целия свят. Важното е да притежавате чувство за хумор, критична наблюдателност и себенаблюдателност. Пътеписите не трябва да надхвърлят обем от 1200 думи.”
--проф. дфн Милена Кировa

Регламент:

=Условия за участие: В конкурса може да участва ВСЕКИ само с ЕДИН ПЪТЕПИС. Задължително условие е текстът да НЕ Е ПУБЛИКУВАН досега в печатно или интернет издание.

=Срок: От 24 май до 15 септември 2013 г. включително (текстове се приемат до 24:00 часа на 15 срещу 16 септември).

=Обявяване на наградeнитe: 25 септември 2013 г.

Изисквания към участниците:

1. Изпращане на един E-mail до редакцията (konkurs@public-republic.com) с два прикачени файла. В полето “Относно”/ Subject да бъде записано „За конкурса” и Вашето име и фамилия.

2. В първия прикачен файл се съдържа пътеписът (като doc), с който участвате в конкурса.

=В категория “Проза” участват само пътеписи с обем до 1200 думи.

3. Върху самите текстове да няма никакви лични отличителни знаци (име, потребителско име, автограф, лого и т.н.).

4. Във втори прикачен файл (като doc) да бъде изпратена попълнена съответната форма за участие, която може да изтеглите тук:

===>Формуляр за участие

5. Kонкурсът за пътепис на тема „Где е земният рай?” на мултимедийното списание Public Republic е конкурс за авторски творби. Можете да участвате в него само с текстове, на които Вие самите сте автор. Изпращането на чужди произведения за конкурса е недопустимо и е свързано с юридическа отговорност. С изпращането на кандидатурата си, участникът дава изричното си съгласие с това условие, както и с условието текстовете му да могат да бъдат публикувани в online и печатни издания на Public Republic.

6. Всеки от участниците в конкурса ще получи в рамките на 48 часа на електронната си поща мейл, че текстовете и необходимите данни са пристигнали успешно на редакционния адрес. В случай, че сте пропуснали да изпратите нещо, също така ще получите мейл с молба да допълните вече изпратеното.

Пожелаваме успех на всички участници!

За допълнителна информация и въпроси: konkurs@public-republic.com.
Материалът е на сп. "Пъблик Рипъблик", Хамбург

 

 

 

------------------------------------------------------------------------


Продукт на седмицата

 

Сайтът временно не работи.

 За неопределено време сайтът не осъществява търговска дейност.

Всичко за магнитните бури

                 

 Facebook стрийм - вижте тук